dimecres, 10 de setembre del 2014

BALLADA "CAMÍ CAP A LA INDEPENDÈNCIA" A LES PORTES DE LA DIADA


                                                        Cobla Vila d'Olesa / Imatge: Carmepru

Roger Marín Puigpelat

Parlament  de Magda Oranich / Imatge:ANC
Dissabte es va celebrar la ballada de sardanes "Cami cap a la independència" amb la cobla Vila d'Olesa amb notable èxit de dansaires.
En aquesta ballada de sardanes els organitzadors l'ANC de Ciutat Vella i l'Agrupació Cultural Floklòrica van tenir la bona idea de posar-se en contacte amb colles sardanistes per a fer més complerta la festa, concretament amb la colla 9 de novembre i Laietans (amb la que comparteix local a Sant Pere apostol l'ANC de Ciutat Vella). A vàrem comptar també amb la colla sardanista Xàldiga que va volguer sumar-se a la festa. Es va trobar a faltar altres manifestacions de la cultura popular catalana que s'havien anunciat com l'actuació d'un grup de bastoners.


L'acte va començar amb un poema llegit per Oscar Intente. Seguidament va començar la ballada, on  es van interpretar 8 sardanes.
En el descans vam gaudir de la retòrica de l'advocada Magda Oranich. Per cloure l'acte es va fer un assaig reduït de la V seguint les indicacions de Josep Colomer, on a cada fila hi havia 9 persones amb fulls de colors groc i vermell per formar la nostra ensenya. Com a colofó de l'acte així col.locats la cobla Vila d'Olesa i el públic dirigits pel mestre Jesús Ventura es va cantar el nostre himne nacional "Els segadors".
 
Colles Xàldiga i 9 de Novembre / Imatge: 9 de Novembre 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada