divendres, 6 de febrer del 2015

3r CURS VIRTUAL REVESSES.CAT


Text i imatges: Equip de revesses.CAT
El passat 11 de gener, a la seu de la Lira de Sant Andreu, va tenir lloc el concurs presencial que servia com a festa-cloenda del 3r curs virtual organitzat per Revesses.CAT per aprendre a resoldre sardanes revesses.
 
 
El mes de maig de l’any 2014 va començar el curs, en el qual vam introduir alguns canvis en relació amb edicions anteriors. La principal novetat va ser que ja d’entrada vam penjar uns tutorials d’edicions anteriors que servien d’exemple/aprenentatge per a la resolució de les revesses. Al llarg de 22 setmanes vam penjar 11 revesses de diferent dificultat, i un cop acabat el termini de lliurament no mostràvem una possible resolució, sinó que demanàvem als participants que expliquessin la metodologia que havien utilitzat per comptar-la i els dubtes que havien tingut i que entre ells compartissin experiències.
Nosaltres fèiem de moderadors i interveníem esporàdicament per aclarir dubtes que quedessin sense resoldre. Les principals intervencions que vam fer van ser de felicitació per les aportacions que es feien, ja que la implicació dels participants en el projecte va ser molt important i ens van sorprendre molt positivament les explicacions que entre ells compartien.
Durant el període d’estiu, tot i fer vacances, vam penjar una sèrie de problemes revessaires per tal que els participants mantinguessin el contacte i poguessin anar practicant.

En el concurs de l’11 de gener vam comptar amb l’assistència 12 persones que de manera habitual i continuada havien participat al curs, a més d’altres persones  interessades en el projecte i també revessaires habituals als concursos individuals. Estem molt satisfets dels resultats obtinguts, ja que de les 12 persones que havien seguit el curs amb regularitat, totes en van resoldre correctament alguna, i 3 en van resoldre 5. Volem deixar constància que de les 8 revesses, la setena no la va resoldre cap participant, i la vuitena únicament dos, que a més, són revessaires habituals dels concursos individuals.

Volem agrair l'assistència al concurs del president de la Unió de Colles Sardanistes, Santi Ferrerfàbrega, dels dos revessaires que ens donen el seu assessorament, Víctor Sallés i Joan Manuel Paños, i de Carles Santiago, un dels compositors que ens ha cedit les seves sardanes per ser poder-les transformar en revesses, També volem donar les gràcies al grup sardanista Maig pel seu suport, col·laborant en diferents tasques al llarg del concurs i facilitant-nos un local idoni per a la seva celebració.

A tall anecdòtic algun participant que havia assistit a la primera edició del concurs, que també havíem celebrat a les instal·lacions de la Lira, va mostrar la seva sorpresa per l’espectacular canvi que havia fet aquest centre amb motiu de la reforma que s’havia efectuat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada