diumenge, 9 de març del 2014

XAVIER TRIAS: " LA SARDANA I LA CULTURA TRADICIONAL SON ELEMENTS PRIMORDIALS DE LA BARCELONA QUE VOLEM SER"

AHIR LA CIUTAT COMTAL ES VA PROCLAMAR OFICIALMENT CAPITAL DE LA SARDANA 2014

MÀRIUS SERRA EN EL SEU PREGÓ ESPERONA ALS SARDANISTES A MOBILITZAR-SE I ALHORA A MODERNITZAR-SE



Text i imatges : F. Vallejo

Amb unes paraules del Coordinador del Projecte Capital de la sardana, Víctor Sallés,   va començar  a 2/4 del matí al Fossar de les Moreres, l'acte institucional que obre la Capitalitat de la Sardana Barcelona 2014, en que l'alcalde d'Arenys de Munt cedeix la bandera de la Capitalitat a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.  
Seguidament, Víctor Sallés, feu el lliurament a l'alcalde barceloní de la placa que acredita a la Ciutat Comtal la Capitalitat de la Sardana  2014. 
A continuació passà la paraula a l'escriptor Màrius Serra que va fer la lectura del Pregó, amb un missatge molt clar  al sardanisme: Us heu de mobilitzar i modernitzar!. La seva intervenció finalitzà amb el seu ja conegut català a l'atac!! 

Els parlaments van  finalitzar amb les intervencions del Conseller de Cultura Ferran Mascarell i de l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Trias, va destacar el "gran honor" que suposa rebre la distinció de Capital de la Sardana en un any tan "especial" com és la commemoració dels 300 anys dels fets del 1714. En resposta  a una petició de part del públic assistent, de que la Sardana sigui Dansa Nacional de Catalunya, els respongué amb un " ho farem!"

L'acte acabà amb la interpretació dels Segadors per part de la cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona i una audició de sardanes per la mateixa cobla al Passeig del Born.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada