dissabte, 8 de març del 2014

L'ALCALDE DE BARCELONA, XAVIER TRIAS, ENCAPÇALARÀ LA DELEGACIÓ BARCELONINA PER REBRE LA BANDERA DE LA CAPITALITAT SARDANISTA

EL FOSSAR DE LES MORERES ES PREPARA PER ACOLLIR ELS ACTES DE LA PROCLAMACIÓ DE LA CIUTAT COMTAL, CAPITAL DE LA SARDANA 2014

L'ESCRIPTOR MÀRIUS SERRA ÉS L'AUTOR DEL PREGÓ I EL COMPOSITOR JESÚS VENTURA L'AUTOR DE LA SARDANA DE LA CAPITALITAT

7 COLLES SARDANISTES PARTICIPARAN A L'ESPECTACLE " LA CULTURA ÉS ....... NOSTRE" QUE TANCARÀ LA DIADA INAUGURAL

Felip Vallejo

A  2/4 de 12 del matí començarà l'acte amb el lliurament de la bandera de la Capitalitat i seguidament l'escriptor Màrius Serra farà la lectura del pregó.
El Fossar de les Moreres /  Imatge: Viquipèdia.org
Junt  amb l'Alcade de Barcelona, hi seran també el Conseller de Cultura , Ferran Mascarell, el Regidor de Cultura, Jaume Ciurana,  l'Alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, el coordinador del projecte Capital de la Sardana, Victor Sallés i el President de la Federació Sardanista, Joaquím Rucabado, entre altres. 

A les 12 del migdia aproximadament, començarà una ballada de sardanes a tocar del Passeig del Born, oferta per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, en que s'interpretarà la sardana de la Capitalitat amb el nom de Barcelona 2014 i s'anunciran els Premis Capital de la Sardana d'enguany.

L'acte se suma a les activitats programades amb motiu del Tricentenari 1714 - 2014 i compta amb la col.laboració del Born Centre Cultural.

Cal dir que en cas de pluja, els actes tindran lloc a l'interior de la basílica de Santa Maria del Mar.

Per la tarda, els actes seguiran  a l'Avinguda de la Catedral amb el següent programa: .
A les 5 de la tarda,  Jaume Barri + La cobla Xica amb un espectacle d'animació infantil.

A 2/4 de 7 seguirà l'estrena del concert de Macedònia amb la cobla Lluïssos de Taradell. 

I a les 8 del vespre començarà la Festa inaugural "La cultura és .... nostre", coordinada per Montserrat Colomé,  en col·laboració amb Amunt Produccions, Comediants i entitats de cultura popular de Barcelona.

Cal remarcar la participació de les colles sardanistes:  9 de novembre, Amunt i Crits, Cabirols, Encís, Mirant al Cel, Violetes del Bosc i Xàldiga.  

La música anirà a càrrec de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, dirigida per Marcel Casellas i la Cobla per la Independència, que farà aparèixer més de 100 músics pels quatre laterals de la plaça.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada