diumenge, 9 de març del 2014

L'ESPECTACLE " LA CULTURA ÉS ...... NOSTRE" TANCA MAGISTRALMENT LA JORNADA INAUGURAL DE LA CAPITALITAT BARCELONINA DE LA SARDANA

LA TARDA  DE DISSABTE LA FESTA ES VA TRASLLADAR A  L'AVINGUDA DE LA CATEDRAL AMB DIVERSOS ESPECTACLES D'ARREL TRADICIONAL

JAUME BARRI AMB LA COBLA XICA I EL GRUP MUSICAL MACEDÒNIA AMB LA COBLA ELS LLUÏSSOS PRECEDEIXEN AL GRAN ESPECTACLE FINAL 

Jaume Barri amb la cobla Xica / Imatge: Colla Sardanista Xàldiga
A  les 5 de la tarda. el Pla de la Catedral acollir un espectacle per acostar la cobla i la sardana als més petits. El músic i animador Jaume Barri i la Cobla Xica, oferí  un conjunt de cançons, danses i contes als nens i nenes presents  amb l'objectiu d'engrescar-los i acostar-los a la dansa catalana.
La Cobla Xica és una formació de 5 instruments que vol fer arribar el so de la cobla als més menuts. 


A continuació cap a 2/4 de 7 pujaren a l'escenari el grup de pop juvenil Macedònia. La formació va actuar amb la cobla Lluïsos de Taradell, oferint. un espectacle de fusió i experimentació entre ambdós formats. 
Actuació del grup Macedònia / Imatge: Capital de la Sardana




Tancà la jornada festiva,  l’espectacle ‘La cultura és... nostra!’,amb més de 400 actuants que han pres part en aquest projecte preparat expressament per a l’ocasió.
Fruit del treball de la coneguda coreògrafa Montse Colomé, junt amb Jordi Vidal i Ester Plana,. l’espectacle utilitza elements de la cultura d’arrel tradicional però amb un format i un context nous.
Colla Sardanista Mirant al Cel / Imatge: Olesa Sardanista
Entre els participants hi havien: 9 esbarts de la ciutat de Barcelona, 7 colles sardanistes, una colla castellera, els gegants del Pi, diferents elements del seguici barceloní, ballarins i actors de Comediants, en una col•laboració especial per a la Capitalitat de la Sardana. 



La música va anar a càrrec de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, dirigida per Marcel Casellas, que s’ha encarregat dels arranjaments musicals. A l’espectacle també hi ha participat la multitudinària Cobla per la Independència, que ha actuat amb més de 100 músics d’arreu que van apareixer  al Pla de la Catedral des dels quatre costats de l’espai.

Tot plegat per oferir una festa imaginativa i transgressora amb un objectiu clar: retornar a l’origen participatiu de la cultura.

     Moment de foc a l'espectacle La cultura és .... nostre! / Imatge: Colla Sardanista Xàldiga

1 comentari: