dissabte, 1 de novembre del 2014

GIRONA CLOU EL CAMPIONAT NACIONAL EN COLLES GRANS AMB UN CONCURS MULTITUDINARI


 

LA PLAÇA DEL LLEÓ ACULL AVUI L'ULTIMA JORNADA  DE LA  FINAL A DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA EN LA CATEGORIA ABSOLUTA I DEL CAMPIONAT DE LES COMARQUES GIRONINES
 
A MÉS, VIUREM LA PENÚLTIMA JORNADA DEL CAMPIONAT INFANTIL I SABREM LES COLLES QUE PASSARAN A LA FINAL DE VALLS

AMB 48 COLLES INSCRITES  ES POSTULA EN PRIMER LLOC EN EL RANKING DE PARTICIPACIÓ A NIVELL NACIONAL

48 colles sardanistes d’arreu de Catalunya es trobaran avuia partir de les 11.00 del migdia a la Plaça del Lleó de Girona en el darrer concurs de la temporada a la demarcació. El concurs, que arriba aquest any a la 74ena edició està organitzat des dels seus inicis per la secció sardanista del GEiEG.
La cita servirà per donar a conèixer la millor colla catalana i les millors colles de la demarcació de Girona.
 
Pel que fa a la competició catalana, la colla Mare Nostrum es proclamarà previssiblement campiona, ja que arriba a la jornada final amb una rellevant diferiència de punts amb les seves rivals directes, Tarragona Dansa i Xàldiga.
La incognita està en la resta de llocs. Així veiem que en el segon lloc de la taula, les dues colles abans esmenatdes estan empatades en aquesta posició.
Completen el grup de la Final A les colles Mans Amigues, Encís i Mirant al Cel.



La final en clau gironina també té el líder pràcticament decidit. La colla cassanenca Mans Amigues ho té molt fàcil per tornar-se a proclamar campiona, després d’una molt bona temporada on han estat superiors, en les sardanes de lluïment, als banyolins de Claror de Goges, que els han anat perseguint concurs rere concurs. Les categories aleví i infantil també estan liderades per colles de Cassà de la Selva, Il.lusions i Estel de les Gavarres, respectivament. En veterans els gironins Aires Gironins lideren la categoria.
Un any més la categoria juvenil només està participada per la colla de Torroella Montgrí 2000.





PENÚLTIMA JORNADA DEL CAMPIONAT INFANTIL
Dues colles es despeideixen avui de la competició nacional. Enguany, i només en aquesta categoria, s'ha recuperat la Final a 4 colles, que com és tradicional es celebrarà a Valls el proper 16 de novembre.
Els cassanencs Estel de les Gavarres lidera un any més la competició, seguit de Petits Tarragona Dansa, en una tranquila segona posició. A partir d'aquí les coses ja no estan tan clares ja que en els dos concursos celebrats  les colles Arquiris, Petits Galzeran i Petits Laietans s'han   inetrcambiat les posicions. Tanca la classificació els barcelonins de la Xiroia.
  
La cobla Ciutat de Girona serà la formació encarregada d’amenitzar la jornada i interpretaran els temes escollits per a la competició, dels  compositors Saló, Marons i Xaxu, per a les colles grans i Coll I lópez pels infantils.
 

AL LLARG DEL CAP DE SETMANA DE FIRES ES CELEBRARAN A LA CIUTAT UNA SÈRIE D'ACTES SARDANISTES ENTRE ELS QUALS ESTAN INCLOSOS EL CONCURS DE COLLES I EL INDIVIDUAL DE SARDANES REVESSES
 
Dins de la programació cal destacar: 

Dia 1 de novembre: 
 
11 hores, Plaça del Lleó:  74é Concurs de colles sardanistes
FINAL A del Campionat de Catalunya de Lluïment de Colles Grans. Campionat de Catalunya Infantil. Campionat Territorial i Colles lliures.
 
16.30 i 18 hores, Plaça de Prudenci Bertrana: Dues audicions de sardanes, cobles Ciutat de Girona i Principal de la Bisbal. 

Dia 2 de novembre
 
11.30 hores, Centre Cultural la Mercè: 56é Concurs individual de sardanes revesses
 
17 hores, Plaça de Prudenci Bertrana: Audició de sardanes amb la Cobla Selvatana

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada