dimecres, 3 de setembre del 2014

LA SARDANAESPORTIVA CLOU EL FESTIVAL "LA FESTA CATALANA" DE BARCELONA

LA COLLA MARE NOSTRUM ACTUÀ DISSABTE DAVANT EL NOMBRÓS PÚBLIC APLEGAT AL PLA DE LA CATEDRAL
 
 

 
Text: Àlex Coca
Imatges: Víctor Cibran
 

Dissabte passat va tenir lloc l’última jornada de “La Festa Catalana”. Un total de 17 dissabtes, des del 10 de maig fins el 30 d’agost, on l’Ajuntament de Barcelona organitza una mostra de cultura catalana enfocada als turistes que visiten la ciutat durant aquestes dates. Castellers, esbarts, moixigangues, falcons, i sardanes han estat els protagonistes de la Catedral dels dissabtes des de les 19.30 fins les 21.00.
Aquesta última mostra del 2014 l’han dut a càrrec les colles Castelleres Jove de Barcelona i Encantats de Begues i el Grup Sardanista Xaloc amb l’exhibició de la seva colla, la Mare Nostrum.
L’espectacle començà amb un Galop d’entrada per part de Mare Nostrum i una primera sardana en modalitat de lluïment. Aquesta fou “El Parc de la Guineu” del mestre Pere Fontàs.
Seguidament, les dues colles castelleres van carregar i descarregar un 4 de 6 amb agulla cadascuna.
Els punts lliures van ser els protagonistes de la següent actuació. La “Mare” va interpretar la sardana “Aura del Tura” de’n Conrad Saló. Va demostrar davant de tot el públic altra vegada perquè és mereixedora del títol de Campiona en aquesta modalitat. 
 
 
 

Seguidament, dos 4 de 6, en aquest cas sense agulla, van alçar-se davant de la Catedral. Les dues colles castelleres van aconseguir descarregar-los sense problema.
“El Palau de la Fosca” del mestre “Pitu” Chamorro va posar la música per a que la colla Mare Nostrum ballés l'última sardana d’exhibició en aquest cas, en modalitat de lluïment.
Dos 4 de 6 carregats i també descarregats van ser els últims castells d’exhibició per part de la Colla Jove de Barcelona i la Colla Encantats de Begues.
 
Per acomiadar i tancar la festa, els castellers van alçar 3 pilars de 4 i finalment, la colla Mare Nostrum, juntament amb les colles castelleres i tot el públic que va voler van ballar la sardana “Colla Roca” del mestre Jordi Leon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada