diumenge, 14 de setembre del 2014

EL CONCURS DE TARRAGONA S'ESTRENA A LA TARRACO ARENA PLAÇA

LA TRANSFORMACIÓ DE LA  PLAÇA DE BRAUS TARRAGONINA HA ESTAT UN DELS PROJECTES MÉS INNOVADORS DEL SUD D'EUROPA

l'ANY 1907 ES VA CELEBRAR A LA PLAÇA DE BRAUS EL PRIMER CONCURS DE LA CIUTAT

 
Avui a les 6 de la tarda es celebra la 67ena Concurs Nacional de Colles Sardanistes de Tarragona, que organitza  el Casal Tarragoní.

Segons ens ha fet saber la mateixa entitat,  l'any 1907 es va celebrar a la plaça de braus el primer concurs de la ciutat, i a les festes de Sta. Tecla de l'any 1949, es va interpretar per pimera vegada després de la Guerra Civil la sardana LA SANTA ESPINA.
Fets que volen commemorar "per la seva gran importància que varen  tenir en aquell moment i en la història de la sardana i Catalunya" portant a la TAP l'edició d'enguany del Concurs .

Un emplaçament que porta reptes tant importants com el d´atreure al públic tarragoní fins aquest emblemàtic equipament de grans dimensions, conegut per acollir grans manifestacions artístiques i culturals com el concurs nacional de Castells, per gaudir-ne d'un altre, el de Colles Sardanistes.

1ª JORNADA DE LA FINAL B DEL CAMPIONAT NACIONAL EN CATEGORIA GRAN
Després del concurs de Repesca de Lloret i ja completada la llista de les colles que lluitaran pel títol de Campiona Nacional, la resta de colles es trobaran aquesta tarda a la primera jornada de la Final B, on lluitaran en la franja del 7è al 11è lloc de la classificació general.

Recordem les colles d'aquesta final:
 
BLANCA ESPURNA Sitges
CLAROR DE GOGES Banyoles
CONTINUÏTAT Torroella de M.
DOLÇ INFERN Lleida
RIALLERA Vic
 

El certamen també acollirà el Campionat de la demarcació de Tarragona.  
La cobla encarregada de portar la música al concurs serà la Ciutat de Cornellà. 

Història de la Tarraco Arena Plaça

www.tap.cat
En Ramón Salas Ricomà, considerat el millor arquitecte de l’època a Tarragona, va dissenyar i dirigir la construcció de la plaça al 1883.

La plaça de braus es considera una de les primeres obres del Nou Modernisme a les comarques de Tarragona. La construcció va repercutir profundament en l’aspecte urbanístic de la ciutat.
La plaça disposava de 3 pisos (dos superiors coberts), i la sorra de 55 metres de diàmetre; la façana de planta poligonal de 48 costats i un diàmetre de 95 metres. La seva capacitat inicial era de 17.000 espectadors, actualment és de 10.800.
Des de l’any de la seva construcció fins avui, la Plaça de Braus de Tarragona ha sigut escenari d’espectacles i festivals de tota classe: curses de braus, circ, teatre, festivals, concerts, sardanes, capgrossos i manifestacions folklòriques diverses. A més, cada dos anys es l’escenari del Concurs de Castells.
Un dels projectes més innovadors del sud d’Europa.
Una gran reforma ha permès un major i més ampli ús del mateix. La TAP ha conservat el seu exterior convertint l’interior en un modern equipament cobert per una cúpula metàl·lica amb una part mòbil que permet obrir-la 40 metres de diàmetre amb un efecte espectacular.A l’espai central disposem de 55 metres de diàmetre per a realitzar tot tipus d’esdeveniment i així donar cabuda a un gran nombre d’assistents. L’aforament total és de 10.800 persones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada