diumenge, 24 de novembre de 2013

EL SARDANISME DE PONENT PREMIA A ROGER MAS I ALBERT FONT-TARRÉS EN LA 19ena NIT DE LA SARDANA

 
Albert Font-Tarrés recollint el Premi Sardalleida'13
Roger Mas recollint el Premi Rotllana'13
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
Text i matges: Marc Rovira | Responsable de comunicació
 
La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida reuneix el sector a Cervera en la 19a Nit de la Sardana
 
Roger Mas i Albert Font-Tarrés, premis Rotllana i Sardalleida 2013

 
El músic Roger Mas i el periodista Albert Font-Tarrés han estat els premiats durant la 19a Nit de la Sardana, que cada any organitza la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i que aquest dissabte ha tingut lloc a Cervera, reunint els membres de les colles sardanistes, les entitats i les agrupacions principalment de les comarques de Ponent.
D'una banda, el cantautor de Solsona s'ha endut el premi Rotllana per haver sabut combinar la música moderna, la música tradicional i els sons antics de bona part del món, juntament amb lletres que barregen el llenguatge de carrer i les expressions literàries i ancestrals. De Mas se'n destaca que després de versionar artistes tan diferents com Paulina Rubio o Georges Moustaki, ha trobat un espai per a la sardana, que va conèixer a través del seu avi, i ha treballat colze a colze amb la Cobla Sant Jordi, i amb qui ha guanyat quatre premis Enderrock la darrera edició.
D'altra banda, Font-Tarrés ha estat reconegut amb el premi Sardalleida 2013 per la seva tasca en la difusió i la normalització del fet sardanista als mitjans de comunicació. Tot i no està vinculat directament a la sardana, la Federació ha cregut convenient destacar que Font-Tarrés aprofita els mitjans als quals té abans per tractar la sardana des d'un punt de vista professional.
 
Trofeus i premis en la 19a Nit de la Sardana
Com és habitual, la Nit de la Sardana ha servit per donar els trofeus del 39è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, que va culminar el passat 10 de novembre a Balaguer. Les diferents colles de totes les categories han pogut recollir el reconeixement que es mereixen després d'aquests mesos de competició.
 
Foto de família dels participants al Campionat de colles Sardanistes 2013

Tanmateix, els sardanistes no han estat els únics premiats ja que durant la vetllada s'ha fet lliurament dels premis del 1r Concurs de Fotografia Sardanista 2.0, organitzat per la Federació i que també va celebrar-se durant la final de Balaguer. Així, Xavier Pomés, de Lleida, ha estat el guanyador del segon premi (un lot de productes de Cal Valls) mentre que Jordi Saperas, de Tarragona, s'ha endut el cap de setmana a Andorra.
 
Concert, ballades, records i visites
La 19a Nit de la Sardana ha començat amb un concert de la cobla Contemporània, formació encarregada també de fer la ballada final. A més, els amfitrions han ofert als assistents una visita guiada per la Universitat de Cervera. A més, durant el sopar, també s'han lliurat els records als membres sortint de cada junta com ha estat Pepita Solsona, Jesús Balletbó i Cristina Artal de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes, Albert Sidró (ha recollit Annabel Caba), del Saltem i Ballem, Mercè París i Mª Àngels Pons (ha recollit Maica Artero) per part de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, i Joan Pons i Elena Santamaira per part de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.
L'acte ha estat presidit per Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, i ha comptat amb la presència de Joaquim Rucabado, president de la Federació Sardanista de Catalunya, Jaume Marvà, president de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes, Santi Ferrerfàbregas, president de la Unió de Colles Sardanistes, així com també de Rosa Mª Perelló, vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, i Ramon Royes, alcalde de la Paeria de Cervera. 
 
Poden trobar referencia de Roger Mas a http://www.rogermas.cat/ i de l'Albert Font-Tarres a http://creuant.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada