dissabte, 9 de novembre del 2013

BALAGUER ESDEVINDRÀ DEMÀ LA CAPITAL DE LA SARDANAESPORTIVA

LA PLAÇA DEL MERCADAL ACULL LA FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA EN LA CATEGORIA ABSOLUTA  I LA FINAL DEL CAMPIONAT DE LA TERRA FERMA  
 

                                                Concurs de Balaguer 2012 / Imatge: sardalleida.org

Marc Rovira | Responsable de comunicació

Més de 40 colles sardanistes d’arreu de Catalunya es reuniran aquest diumenge a partir de les 12.00 del migdia a la Plaça del Mercadal de Balaguer en el darrer concurs de la temporada a la demarcació. El Trofeu Ciutat de Balaguer, que arriba aquest any a la 52a edició preveient tornar a ser un dels actes més concorreguts de la Festa Major. La cita servirà per donar a conèixer la millor colla catalana i la millor colla de la demarcació de Lleida.
Així, pel que fa a la competició catalana, la colla Violetes del Bosc es pot proclamar campiona, ja que arriba a la final per davant de la Mare Nostrum, a diferència de les edicions anteriors en què arribaven pràcticament empatades de punts. Només una mala actuació de les Violetes del Bosc evitaria que s’emportessin el Campionat de Catalunya 2013. 

  Cartell del concurs d'enguany / autor: Arnau Torrente
La final en clau lleidatana també té el líder pràcticament decidit. La colla Dolç Infern, del Grup Sardanista Montserrat de Lleida, ho té molt fàcil per tornar-se a proclamar campiona, després d’una molt bona temporada que han anat sent superiors, en les sardanes de lluïment, als agramuntins Estol-Espígol, que els han anat perseguint concurs rere concurs. Els d’Agramunt i els de Lleida, que han mantingut un freg a freg tota la temporada en la categoria de punts lliures només els quedara demostrar qui es elmillor a Balaguer perquè el campionat aquest any viatjarà cap a Lleida. La colla Guspira, també del GSM, és matemàticament campionat en la categoria infantil. 
 
La Bellpuig Cobla serà la formació encarregada d’amenitzar la jornada i interpretaran els temes escollits per a la competició, de dos dels compositors joves més destacats del moment, Jordi Paulí i Jordi Molina.
El cartell del concurs de Balaguer d’enguany és obra d’ Arnau Torrente, seguint amb la tradició d’encarregar-ne la confecció a algun jove dissenyador de Balaguer. Aquest 2013, amb l’eslògan ‘Seduits per la sardana’, s’il·lustra amb les cames d’una jove sardanista amb l’objectiu de ‘’provocar a l’espectador per tal de trencar tòpics i associar la sardana amb la joventut’’. 

Primer concurs 2.0 de fotografia sardanista
La competició coincideix amb el 1r Concurs de Fotografia Sardanista 2.0, que ha organitzat la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. Per participar-hi cal publicar imatges relatives a la competició a l’Instagram o al Twitter i etiquetar-les amb els hashtags #FinalBalaguer, #sardalleida i #igerlleida. Cada usuari pot presentar fins a 5 fotografies i les dues més votades guanyaran una nit d’hotel per a dues persones al Principat d’Andorra i un lot de productes ecològics de Cal Valls. El termini màxim per participar-hi serà el dimarts 12 de novembre i caldrà ser seguidor de Sardalleida a Instagram o Twitter. Així es vol animar als sardanistes i seguidors dels concursos a omplir les xarxes socials d’imatges on la dansa catalana en sigui la protagonista.
 
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
LA JORNADA FINAL DEL CAMPIONAT NACIONAL EN LA CATEGORIA ABSOLUTA ARRIBA AL MERCADAL AMB EL PODI PRACTICAMENT DECIDIT 

L'EMOCIÓ, NO OBSTANT, ESTÀ ASSEGURADA JA QUE RESTEN PER DECIDIR 6 LLOCS DE LA CLASSIFICACIÓ GENERAL 

Felip Vallejo 

Si no hi ha una variació important respecte les classificacions obtingudes fins ara, la barcelonina Violetes del Bosc es proclamarà demà campiona de Catalunya 2013. La seguirà la també de Barcelona Mare Nostrum, que a 5 punts de distància, a més de guanyar a les tres sardanes hauria d'esperar que les Violetes baixessin fins al tercer lloc per tenir opcions al campionat. El podi quedarà completat amb la Tarragona Dansa, que  arriba amb una còmoda diferència de punts amb la resta de colles.

A partir d'aquí, no hi ha res decidit fins a la sisena i última posició d'aquesta Final A, amb la colla de Torroella Continuïtat sense cap opció a millorar el resultat final. Així veiem que la colla millor situada per a la 4ª posició és la cassanenca Mans Amigues, a 5 punts de la Mirant al Cel, de Sabadell, cinquena de la taula. La barcelona Xàldiga , que arriba sisena , ho tindrà un xic més dificil ja que son 7 punts els que la separa amb l'anterior. Recordem que son 3 punts el que resten en joc, però la mobilitat de llocs entre aquestes colles que hi ha hagut en els concursos anteriors deixa lloc per a diferents variants. 
  
CLASSIFICACIÓ FINS AVUI  FINAL A

LLOC
COLLA
S1
S2
S3
S4
S5
S6
S7
S8
S9
P.C
1
VIOLETES DEL BOSC
1
1
1
1
1
1
2
1
2
9
2
MARE NOSTRUM
2
2
2
2
2
2
1
2
1
14
3
TARRAGONA DANSA
3
3
3
3
3
3
3
3
4
24
4
MANS AMIGUES
4
4
4.5
6
5
4
4
4.5
3
33
5
MIRANT AL CEL
5
5
4.5
5
4
5
6
4.5
5
38
6
XÀLDIGA
6
6
6
4
6
6
5
7
6
45
7
CONTINUÏTAT
7
7
7
7
7
7
7
6
7
55

La final B, tampoc queda absenta d'emoció, ja que malgrat el primer i segon llocs estan força asegurats, molt apretada queda la taula en el llocs següents, on Dolç Infern, Riallera i Antaviana, arriban a Balaguer situades només en un interval  de 2 punts. Estol-espígol, que va  esgarrapar un cinquè lloc a El Vendrell, s'ha quedat sense opcions per sortir de l'última posició en la classificació general.

CLASSIFICACIÓ FINS AVUI FINAL B
LLOC
COLLA
S1
S2
S3
S4
S5
S6
S7
S8
S9
P.C.
1
ENCÍS
1
1
1
1
1
1
1
1
1
8
2
BLANCA ESPURNA
3
2
2
2
2
2.5
3.5
2.5
2
18
3
DOLÇ INFERN
5
5
6
4
3.5
2.5
2
4
3
29
4
RIALLERA
4
4
4
5
3.5
4
3.5
2.5
4
29.5
5
ANTAVIANA
2
3
3
3
5
5
6
5
5
31
6
ESTOL-ESPÍGOL
6
6
5
6
6
6
5
6
6
46
 

Encara estàs a temps de participar a la porra del sardanaesporiva

Per fer-ho només s'ha d'enviar la classificació general del Campionat Nacional a l'adreça sardanaesportiva@hotmail.com, amb el nom i la població, indicant en la capçalera porra+colles grans  . Hi ha de temps fins a les 12 del migdia de demà , hora que començarà el concurs.
El premi és un lot musical amb un llibre de Jordi Lara i disc compctes oferts per la cobla La Principal del Llobregat i L'Agrupació Sardanista Costa Brava.
Aquesta  iniciativa també està oberta per a la resta de categories del Campionat de Catalunya.

Pots veure les bases senceres clicant aquí 
 

  

 

 





 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada