dijous, 12 de novembre del 2015

MARE NOSTRUM REVALIDA EL TÍTOL DE CAMPIONA ABSOLUTA 2015

 
 VIOLETES DEL BOSC I XÀLDIGA COMPLETEN EL PODI PER AQUEST ORDRE
 
DIUMENGE FINALITZÀ EL CAMPIONAT NACIONAL DE COLLES GRANS AMB EL DEBAT DELS JURATS MÉS VIU QUE MAI
 
La plaça del Mercadal de Balaguer aplegà a més de 500 dansaires en el 54è Trofeu Ciutat de Balaguer
 
Després que l'any passat el concurs coincidís amb el procés participatiu del 9-N, enguany, la capital de la Noguera ha  recuperat la jornada final del Campionat de Catalunya en la Categoria absoluta, que s'afageix al de La Terra Ferma, que tradicionalment celebra la seva última jornada aquí a Balaguer.
 
'La Coquessa' de Josep Maria Tarridas, 'Juntes les Mans' de Conrad Saló i ''Dilecte Mestre'' de Josep Cassú han estat  les sardanes que, interpretades per la Bellpuig Cobla, han posat a prova   a les colles en la seva última oportunitat per assolir la millor classificació.

En la Final A, la Mare Nostrum venia a la capital de la Noguera amb una situació força còmode pel que fa a la revalidació del títol, ja que per perdre el primer lloc hauria d'haver fet el tercer en les tres sardanes, cosa molt improbable si mirem les classificacions dels concursos anteriors. Però, per altra banda, també havíem constatat l'aproximació de les colles Xàldiga i Mans Amigues envers una Mare Nostrum, falta de la seguretat en que ens tenia acostumats i  una Violetes del Bosc que encara te un bon camí per recorre si vol recuperar el títol guanyat el 2013.
I així, amb 2 primers la Mare s'ha proclamat Campiona de Catalunya, seguida de les Violetes, que només han assolit el primer lloc en la primera sardana i que ha s'ha enfonsat en la tercera i quarta posició en les següents. Xàldiga i Mans Amigues han lluitat aferrissadament pel tercer lloc del podi, que han guanyat els barcelonins.
Veiem ara com ho va veure un dels jurats:

" El que vaig veure va ser irregularitat a l'hora de ballar. Una colla podia fer una excel·lent actuació en una sardana i en canvi no resoldre be la següent.
Això va complicar la nostra tasca . Cada sardana va ser un concurs en ell mateix."
 
  

Vídeo ofert per Manuel Muñoz

La Final B tampoc va quedar exempta d'aquest ball de llocs, en concret en els tres primeres posicions. Així, L'Encís, malgrat no assolí cap dels tres primers en joc, ha mantingut el lideratge del grup, seguida de la Continuïtat i amb la Riallera  tancant el podi.

Podeu veure totes les classificacions clicant aquí
 
 Campionat de la Terra Ferma: La colla Xalem guanya al concurs i la Dolç Infern s'endú el campionat

Comunicació / F.S.LL
 




La Dolç Infern es corona campiona altra vegada
El Campionat de colles Sardanistes de les Terres de Lleida ha anat a parar, altra vegada, a la colla del Grup Sardanista Montserrat (GSM) Dolç Infern. La Dolç Infern ha fet una temporada regular, imposant-se a la majoria de concursos però en aquest darrer, la seva actuació no ha puntuat, ja que competia al Bàsic d'Honor de Catalunya. Aquesta circumstància ha permès que la colla Xalem, de Bellvís, que també ha fet una bona temporada, hagi pogut guanyar aquest darrer concurs del campionat i consolidar la seva segona posició a la classificació general.
En les categories inferiors també s'han imposat les colles del Grup Sardanista Montserrat: Guspira, Escarlata i dimoniets, juvenil, infantil i aleví respectivament. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada