dilluns, 23 de novembre del 2015

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa i l'actor Toni Albà, premis Sardalleida i Rotllana 2015

 

            Les Borges Blanques acullen el sardanisme lleidatà

 

            La Nit de la Sardana reuneix colles, agrupacions i personalitats en una jornada lúdica i festiva

 

Dolç Infern, Guspira Escarlata i Dimoniets Campiones 2015 en la modalitat de Lluïment

 

Dolç Infern i Escarlata Campiones 2015 en Punts Lliures 

 
 
 
Colla Dolç Infern al concurs de Balaguer'15 / Font: G.S.Maig
 
 
 
Agrupació Sardanista de Mollerussa - Premi Sardalleida 2015 
Perquè des que va ser fundada el 1946 no ha parat de treballar per a la cultura del nostre país, la catalanitat i sobretot per a la sardana.
Perquè ha impulsat colles sardanistes, ha organitzat concursos, aplecs, ballades, cursos d'ensenyament, programes de radio i un llarg etc.
Perquè sempre que han pogut ha acceptat els reptes sardanístics, com ara la final de punts lliures de fa dos anys o la Nit de la Sardana de l'any passat.
Perquè ara, estan a punt convertir-se en Capital de la sardana el 2016.

Toni Albà - Premi Rotllana 2015
Perquè estima el nostre país i la seva cultura i tradicions, i treballa per conservar-les.
Perquè té una llarga trajectòria professional en el panorama teatral, tant com a director com a actor, en programes d'èxit i de referència a la televisió del nostre país.
Perquè sempre ha declarat que li agrada la sardana i que enguany ha apadrinat una colla sardanista de les nostres terres, la colla Estelats d'Agramunt.
 
RECONEIXAMENT a Maria Teresa Prats
 Perquè porta més de 20 anys com a activista sardanista, en forma de cursets de sardanes que han acabat donant llum al Grup Sardanista Balafia, del qual n'és la presidenta, també participa als programes de Saltem i Ballem d'Adults, perquè encara és una sardanista activa després de passar per tres colles, perquè ha potencia la presencia de la sardana a les xarxes socials.
 
Fotografia dels guardonats / Font: Marc Rovira
 
La jornada començà a les cinc de la tarda, on els interessats podien fer una visita guiada a 'El Mirador', el centre de descoberta de les Garrigues. A partir de les 7, l'activitat es traslladà al Pavelló de l'Oli on es va cloure el 41è Campionat de Colles Sardanistes. Per lliurar els guardons a totes les colles participants, s'ha preparat l'espectacle 'Gira i Gira', del grup Polcasol3, el Grup Sardanista Montserrat i la Bellpuig Cobla.

Servei de Premsa - Federació Sardanista de Lleida

 

1 comentari: