divendres, 13 de març del 2015

PREPARATS PER SER CAPITAL!

L'EMBLEMÀTIC FAR  DE CALELLA OBRIRÀ DEMÀ AL MATÍ ELS ACTES DE PROCLAMACIÓ DE LA CIUTAT COM A CAPITAL DE LA SARDANA 2015

EL DOCTOR CALELLENC CARLES CORDÓN ÉS L'AUTOR DEL PREGÓ I EL COMPOSITOR JORDI FELIU L'AUTOR DE LA SARDANA DE LA CAPITALITAT


Presentació dels actes per l'alcaldessa Montserrat Candini i el regidor Xavier Pedemonte


El Far de Calella/Imatge: Josep Cano
A  les 11 del matí començarà l'acte amb el pregó a càrrec del doctor i investigador de l'hospital Mount Sinai de Nova York (EUA) Carles Cordón. Tot seguit es donaran a conèixer els Premis Capital de la Sardana 2015 i es presentarà  la cobla  "Capital de la Sardana", dirigida per Francesc Cassú, amb l'estrena de la sardana ‘Calella, Capital de la Sardana 2015’, d’el calellenc  Jordi Feliu.

A les 13:00 h. hi haurà una ballada a la Plaça de l’Ajuntament amb la mateixa cobla, a on podrem escoltar sardanes d'estrena de F. Cassú, J. Molina, E. Ortí i M. Timón. 

A les 18:30 h. s’inaugurarà una exposició sobre la capitalitat de la sardana de Calella a la Sala d’Exposicions Municipal de l’Ajuntament Vell i a les 20:00 h. tindrà lloc un espectacle de vídeo mapping a la façana de l’Ajuntament, en col·laboració amb Foto-Film Calella i el tenora solista Jordi Paulí.

La jornada s’acabarà a les 22:00 h. amb l’estrena de l’espectacle ‘Paraules d’amor’ a la Fàbrica Llobet-Guri. Es tracta d’una proposta que fusiona una big band amb la cobla Capital de la Sardana i diverses veus.

Activitats de diumenge
L’endemà, a les 11:00 h., hi haurà una activitat d’animació infantil a la Plaça de Conrad Prat amb en Jaume Barri i els músics de la cobla Xica.
A les 12:15 h. la Fàbrica Llobet-Guri serà la seu de l’estrena de l’espectacle audiovisual ‘Calella, Capital de la Sardana: una retrospectiva amb mirada al futur’, amb la cobla Capital de la Sardana. El director n’és en Francesc Cassú i compta amb la col·laboració de Joventut Artística Calella.

Ràdio Calella Televisió, emissora oficial dels actes de la capitalitat de la Sardana de Calella, retransmetrà en directe aquest dissabte, a partir de les 11.00h, els actes de la proclamació. 

L'acte de proclamació comptarà, entre altres, amb l'assistència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; el director de Cultura Popular de l'Ajuntament de Barcelona, Francesc Fabregat, el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat, Lluís Puig, 
 el president de la Confederació Sardanista de Calella, Joaquim Rucabado; el president de l'Obra del Ballet Popular, Bartomeu Duran; la presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Nuri Escudé, i el responsable del projecte 'capital de la Sardana', Víctor Sallés






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada