dissabte, 14 de juny del 2014

La Dolç Infern s'imposa a Ivars d'Urgell i es consolida en el liderat



                                                                      Imatge del concurs/ Font: Marc Rovira

                
FSCLL / Servei de Comunicació


El 40è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma va passar, aquest cap de setmana per Ivars d'Urgell, en un concurs que va tornar a adjudicar-se la colla de Lleida Dolç Infern. Els del Grup Sardanista Montserrat van superar els d'Agramunt Estol-Espígol i els Xalem de Bellvís, que van quedar segons i tercers respectivament. La colla Somni, de Lleida, la Verge del Miracle de Balaguer i la Font de Valldans de Ponts, completaven una classificació que va tancar la colla Jovencells de Cervera. En punts lliures, per primera vegada aquesta temporada, va guanyar la colla Somni, per davant de la Dolç Infern i de l'Estol-Espígol.
En categoria infantil, les Estelats d'Agramunt van superar l'Escarlata de Lleida, mentre que el alevins, l'Esclat de Primavera d'Almacelles va imposar-se als Dimoniets, de Lleida, als Petits Estanyets, d'Ivars d'Urgell i als Petits Dimoniets, també de Lleida.
El campionat fa ara una aturada fins el proper 23 d'agost, en què les colles reprendran la competició a Juneda.

Sara Vega, d'Agramunt, guanya el 2n Concurs de Fotografia Sardanista 2.0
'Balls i costums als pobles catalans' era el comentari que acompanyava una imatge de la colla Estol-Espígol d'Agramunt, a l'aire, en un moment de la sardana de punts lliures que van fer al seu poble. Amb aquesta imatge, la seva autora, Sara Vega, s'ha adjudicat el premi del 2n Concurs de Fotografia Sardanista 2.0 que va organitzar la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, el passat 31 de maig a Agramunt. D'entre la cinquantena de fotografies presentades, el jurat va decidir que aquesta era la millor però va atorgar també un accèssit a Adrià Romero, que va presentar una imatge en blanc i negre, on apareix una nena vestida de sardanista i va comentar 'Què passa? Et penses que no puc ballar sardanes?'. L'organització està molt satisfeta de la resposta dels participants i no descarta una tercera edició més endavant. L'objectiu principal és dinamitzar el sector de la sardana i implicar el públic dels concursos, sobretot als més joves, perquè coneguin una altra cara de la sardana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada