dimarts, 24 de setembre del 2013

GRÀCIES A TOTS PER HAVER-HO FET POSSIBLE!

EL SARDANISME I LA VIA CATALANA

Joaquim Rucabado
President de la Federació Sardanista de Catalunya 



L’11 de setembre de 2013 passarà a la història per molts motius. Sota el meu punt de vista, però, el més destacat ha estat la participació del sardanisme en  una manifestació cívica multitudinària com la Via Catalana per la Independència.
L’esforç que hi han esmerçat la sectorial Sardanes per la Independència i els voluntaris que s’han aplegat al voltant de la Federació Sardanista ha propiciat que més de 2.ooo sardanistes, arribats d’arreu del país, es trobessin als trams 571, 572, 573 i 574 de la Via, entre els municipis de Caldes de Malavella i Riudellots de la Selva.

                                                                                                   Imatge: Colla Sabadell

El sardanisme ha estat present i, per fi, visible.   Els més de 2.000 que hi érem vàrem fer de la Via una festa contínua al so de la cobla, a la ballada del matí a Caldes, i al so de Ràdio Caldes a la tarda. La sardana La Cadena Humana de Jordi Paulí va sonar i es va ballar sense parar.
A banda, tenim constància de que nombroses entitats i colles sardanistes varen participar-hi en altres trams, com així ho demostren la gran quantitat de fotografies i filmacions que s’han pogut veure als mitjans de comunicació i a internet.
A la vegada, aquest dia, repartides entre el matí i la tarda, va haver-hi gairebé 80 ballades de sardanes. Tot plegat fa que podem estimar, entre unes coses i altres, una xifra de 10.000 sardanistes participant en els actes de l’11 de setembre, els uns a la Via, els altres a les ballades, i els demés als dos llocs.
Tot un èxit! Pel compromís de país que això representa a nivell personal i  per la imatge d’implicació que aquesta vegada ha donat el sardanisme a la societat i als mitjans de comunicació.
Gràcies a tots per haver-ho fet possible.
Joaquim Rucabado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada