dissabte, 11 de març del 2017

Figueres celebra avui la seva proclamació com a capital de la sardana 2017

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, rebrà la bandera de la capitalitat de la mà de  Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, Capital 2016


Felip Vallejo 

El Teatre El Jardí de la capital empordanesa acollirà a partir de les 11 del matí l’acte institucional que engega l’esdeveniment anual sardanístic, en el que es farà el traspàs de la bandera de la capitalitat, es llegirà el pregó que, en aquesta ocasió, anirà a càrrec de la musicòloga i locutora de ràdio Victòria Palma i descubrirem la sardana Figueres, Capital de la Sardana 2017. Molt esperada serà també la lectura dels guanyadors dels Premis Capital de la Sardana 2017, els guardons amb més prestigi i reconeixement del món de la sardana. 

A més de l’alcaldessa de Figueres Marta Felip i de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, es comptarà amb l’assistència de Pere Vila, president de la Diputació de Girona, Francesc Ten, director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Quim Felip, regidor de Cultura Popular de l’Ajuntament de Figueres, Víctor Sallés, coordinador de Capital de la Sardana, Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, i Montserrat Mauné, presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, entre d’altres autoritats polítiques i personalitats del món de la sardana i la dansa catalana.

Tot seguit es descobrirà una placa commemorativa a l’Ajuntament de Figueres i l’activitat matinal s’acabarà amb una ballada de sardanes amb la cobla Marinada.

Gran concert de cloenda de la jornada
A les 7 del vespre, al Teatre El Jardí, se celebrarà un concert amb les cobles Marinada i Bisbal Jove, amb peces clàssiques i contemporànies per a una i dues cobles. 

Abans, a 2/4 de 5  hi haurà la cercavila de cultura popular i tradicional 'Populària', una activitat de caràcter bianual, amb les entitats de cultura popular local i d'altres de convidades que sortirà de la Plaça Josep Tarradellas, fins a la Plaça de l'Ajuntament, on tots els grups faran una actuació.

La capitalitat figuerenca durarà tot aquest 2017 i fins al març de l’any vinent, quan Montblanc en prendrà el relleu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada