divendres, 25 de novembre del 2016

Avui coneixerem la Capital de la Sardana 2018

Serà a Mollerussa en el marc lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2016 on també es presentarà la munió d’actes de la capitalitat Figueres 2017
 
Felip Vallejo

867c64a5-bf10-47e3-8c99-2c6f43e83e20La capital del Pla d’Urgell celebra aquest vespre un dels actes més importants de la capitalitat sardanista, el lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2016.  Un reconeixement a persones, entitats i institucions que s’han destacat en el seu àmbit en la tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. Aquests són els hereus dels antics Premis Ciutat Pubilla, instaurats a l’any 2013 fruit de la transformació del projecte de Ciutat Pubilla en el de Capital Sardana.
Ramon Duran, promotor cultural bisbalenc, Bernat Castillejo, músic professor i Joan Antoni Ucher, seran guardonats amb les medalles al Mèrit Sardanista, Músical i de Dansa Catalana respectivament.
En la categoria de Premis destaca el de la Dedicació atorgat a Dolors Agustí, pels seus anys al capdavant   de la difusió i ensenyament de la sardana a les terres de l’Ebre i el de mitjans audiovisuals al fotògraf Marc Rovira, pels seus treballs de temàtica sardanista publicats de forma continuada en diversos mitjans de comunicació d’àmbit nacional.
 
Podeu veure la llista sencera de premiats clicant aquí.

A l’esdeveniment hi assistiran l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip;, Quim Felip; el coordinador de Capital de la Sardana, Víctor Sallés i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, entre d’altres autoritats municipals i personalitats del món de la sardana i la dansa catalana.
 
Presentació del nou projecte musical de Jordi Molina, ‘Matèria del temps’.

Presentació del treball el dissabte passat a Manlleu / Font: Imma Pujol
 L’apunt musical el posarà el prestigiós músic Jordi Molina, que oferirà un tast del seu últim treball ‘Matèria del temps’ on, segons ens explica ell mateix, “el so instrumental d’una tenora lidera un conjunt de músics d’alt nivell amb clara voluntat d’aconseguir una important penetració social en la línia del que ja ha passat en realitats culturals singulars com Galícia o Euskadi”.
 
AGENDA 
Dia:    Divendres, 25 de novembre
Hora: 19:00h
Lloc:  Teatre l’Amistat (c/ Lleida s/n).


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada