dimarts, 13 de setembre del 2016

“La sardana: tradició o esport”, l’exposició fotogràfica de Marc Rovira sobre la seva visió de la sardana

El Museu de Vestits de Paper de Mollerussa acull la exposició d’imatges sardanistes fins 18 de setembre
 
 
Dijous passat es va inaugurar l’exposició “La sardana: tradició o esport” del fotògraf Marc Rovira, Premi Capital de la sardana en comunicació. En la presentació de la mostra Rovira va voler recalcar l’important esforç que realitzen les colles sardanistes per assolir un bon nivell en els concursos i que la preparació i concentració és equiparable a la de qualsevol esportista. Aquest fet, és el que vol transmetre amb el nom escollit per la mostra fotogràfica i amb el que juga l’autor.
 
En aquesta exposició, Marc Rovira ens presenta una col·lecció de 16 imatges en blanc i negre, totalment inèdites, on plasma l’ànima de la sardana a través de l’òptica de la seva càmera fotogràfica. Mercè París, presidenta de l’Agrupació Sardanista, va encoratjar a Rovira a continuar treballant en la difusió de la nostra dansa i a fer-ne la màxima difusió.
 
Per la seva banda, Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, va fer incís en la força que transmeten les imatges del Marc, donant una nova visió i dimensió a la sardana i al món sardanista. Agrupacions i entitats presents en la inauguració, van mostrar el seu interès per poder exposar la mostra fotogràfica en les seves ciutats i poblacions i així ho van transmetre a l’Organització de Mollerussa Capital de la Sardana, com a patrocinadora de la mostra, i al seu autor. Ambdues parts, es van comprometre a estudiar la millor manera de convertir l’exposició en itinerant per a tot Catalunya.
 
En la inauguració, hi van estar presents; l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el regidor de cultura, Joan Ramon Domingo, Carles Vall, president de la Federació Sardanista de Lleida, Xavier Tresserras i Victor Sallés en representació de la Confederació Sardanista de Catalunya, Mercè París, presidenta de l’Agrupació de Mollerussa, familiars, amigues, amics i sardanistes de les nostres contrades que van omplir la sala d’exposicions.
 
L’exposició romandrà oberta fins diumenge 18 de setembre en horari del Museu Vestits de Paper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada