dijous, 22 de setembre del 2016

Doble jornada competitiva a Torroella de Montgrí i Tarragona

Mirant al Cel lidera la Final B absoluta després de la 1ª jornada a la vila empordanesa
 Les colles a punt de ballar a Torroella de Montgrí / Font: Colla Antaviana
Les colles a punt de ballar a Torroella de Montgrí / Font: Colla Antaviana

Diumenge al matí Torroella de Montgrí va acollir la primera jornada de la Final B absoluta. Un grup de 5 colles força homogeni que, el jurat d’aquest primer concurs, atorgà el lideratge en les tres sardanes als sabadellencs de la Mirant al Cel, encara que no unànimement. L’amfitriona Conti 2000 va aconseguir el segon lloc seguida de ben a prop per l’Encís i la Dolç Infern. Una penalització als manlleuencs a la tercera sardana els va col·locar en l’última posició i va evitar a la colla Antaviana tancar la taula a les tres sardanes.
El proper concurs serà diumenge vinent a Sitges, on ens situarem a la meitat d’aquesta Final B.

Classificacions
CLASS. TORROELLA16
 
A Tarragona, Claror de Goges i Sabadell s’intercanvien el primer i segon lloc en les dues sardanes de la 1ª jornada de la Final A de veterans
Colla Sabadell, guanyadora del concurs / Font: Colla Sabadell
Colla Sabadell, guanyadora del concurs / Font: Colla Sabadell

Per la tarda, va ser el torn dels veterans, en aquest cas però la Final A, o sigui, els candidats al títol de campió nacional. La igualtat entre colles i la ubicació del concurs van ser els protagonistes de la tarda, en una competició més disputada que mai. Ens ho explica en la següent crònica l’Enric Capdevila:
 
Aquest diumenge passat vaig anar a Tarragona per fer de jurat en el concurs de colles Sardanistes veteranes del Campionat de Catalunya A.
El concurs es va fer a la Rambla Nova, al costat del Balcó del Mediterrani, lloc bonic per fer de turista, però poc adient per fer-hi un concurs de colles sardanistes, ja que es molt estret i les colles, tot hi encabir-les per bé, no es poden veure correctament per poder comparar-les al moment de fer de jurat.
Donada la igualtat que hi ha entre aquestes colles al moment de ballar, la feina dels jurats va ser prou difícil, ja que al no tenir prou espai era pràcticament impossible poder comparar-les correctament, encara que el jurat ha de ser prou efectiu com per superar aquests petits inconvenients que es pot trobar en mes d’un lloc on ballen colles de campionat.
Al preguntar als organitzadors el per què les colles havien de ballar damunt la rambla, en un lloc tant just, van explicar-me que havien pactat amb l’ajuntament que l’empostissat de la cobla havia d’anar al final de tot de la rambla, sota mateix del monument que hi ha i així es guanyava tota la calçada del davant per poder posar-hi les colles veteranes. La seva sorpresa va ser quan la brigada municipal divendres a la nit van muntar-ho sobre la rambla. Per tant no va quedar mes remei que fer-ho on es va fer.
A favor del lloc es pot dir que realment es molt millor que on es feia aquest darrers anys, al Serrallo, ja que el públic era molt superior. Es un lloc on la gent passeja i prou a prop del nucli de Festa Major.


Colles Claror de Goges i Sabadell. Vídeo ofert per Joan Àlamo

Classificacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada