dimarts, 24 de novembre del 2015

Sabeu qui són els sardanistes que surten a "8 apellidos catalanes"?

 
Sovint les colles sardanistes reclamem més suport mediàtic i més presència als mitjans. Per aquest motiu, quan surt alguna oportunitat s'ha d'aprofitar. I això és el què han fet les colles de l'Associació Sardanista Continuïtat arrel de la trucada rebuda cap al mes de febrer amb la proposta de participar en el rodatge d'una pel.lícula.
 
Estem parlant de "8 apellidos catalanes", recentment estrenada. Part de l'acció es desenvolupa en un petit poblet d'una República Catalana i independent. Allà s'hi celebra una festa i, és clar, els elements propis de la cultura popular catalana hi han de ser presents. D'aquesta manera es veu als protagonistes fent una calçotada, una construcció de castells i, òbviament, la sardana. La part instrumental a càrrec de la Bisbal Jove mentre que les 10 parelles que ballen són membres de les diverses colles sardanistes de l'entitat torroellenca degudament uniformats amb el vestuari propi de la colla (Montgrí 2000, Continuïtat del Montgrí i Torroella) junt amb algunes ajudes d'última hora d'altres colles ja que hi va haver problemes amb la contractació dels balladors provinents de la Catalunya Nord.
 
L'experiència, segons expliquen els participants, ha estat molt positiva i enriquidora. 3 dies de rodatge (la productora inicialment en volia 7 però les colles sabem ser disciplinades i organitzades i es va poder fer la feina amb menys temps), moltíssimes hores de gravació, també llargues estones d'estar parats i buscar les ombres que oferia la bonica plaça de Monells on es fèien la major part d'exteriors.
 
El tracte per part de la productora i tota la gent de l'equip tècnic va ser sempre exquisit, molt lluny de les tensions nacionalistes que s'estan vivint aquests darrers mesos.
Finalment, a la pel.lícula la "Hispasardana" forma part de la banda sonora i tant la Bisbal Jove com l'Associació Sardanista Continuïtat apareixen als títols de crèdit i agraïments.
Pels músics i sardanistes serà una pàgina més de la seva història particular (no oblidem que són 2 formacions acostumades a la innovació, als xous i a participar en diferents muntatges entorn dela sardana).

Tant de bo sorgissin més oportunitats com aquestes i es puguessin aprofitar.
 
Genís Pigem
ASC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada