dimarts, 28 d’abril del 2015

Impuls a la Sardana com a Patrimoni immaterial de la UNESCO al Congrés de Diputats


La cambra emplaça el govern espanyol a defensar la candidatura d’aquesta dansa popular catalana davant les institucions internacionals
 

 ACN- Madrid
 
El Congrés dels Diputats ha aprovat avui per unanimitat una iniciativa impulsada pel Partit Popular instant el govern espanyol a defensar davant les institucions internacionals la incorporació de la sardana a la llista Representativa del patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. L’encarregada de defensar aquesta proposició no de llei ha estat la diputada popular i vicepresidenta del Congrés, Dolors Montserrat, que ha assegurat que aquesta dansa popular catalana compleix tots els requisits exigits per la Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) per a la seva “protecció, reconeixement i promoció”.

Fa unes setmanes el Partit Popular  va presentà una proposició no de llei al Congrés per instar al govern espanyol a declarar la sardana patrimoni cultural i immaterial de la UNESCO. Així ho va publicar l'agència de notícies Europapress . Segons aquesta agència, els populars exposaren que la dansa s'ha anat estenent per Catalunya des dels inicis del S.XIX i per això, diuen que, entenent sardana com a dansa i coma música, forma part del patrimoni cultural i immaterial de Catalunya i per tant, de l'estat espanyol. Per aquest motiu, hauria de ser ''protegit, reconegut i promogut'', tal i com disposa la UNESCO.
Per elaborar la proposició el PP va recollí entre els arguments el ''potent associacionisme'' arrelat a la societat catalana, sobretot des de la segona meitat del S.XX amb entitats com l'obra del Ballet Popular, que ha establert la celebració del Dia Munidal de la Sardana, o la Federació Sardanista de Catalunya.

A l'espai Opinió  podeu llegir l'article del President de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquím Rucabado, respecte a aquesta proposició del Partit Popular. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada