dimarts, 11 de novembre del 2014

Final del Campionat de la Terra Ferma a Balaguer

Balaguer acomiada la temporada de sardanes en un dia històric per Catalunya

Dansaires de diverses colles col.loquen la senyera que presidirà la Sardana de Germanor / Imatge: Marc Rovira 

 FSCLL / Servei de Comunicació
Balaguer culmina una temporada sense sorpreses en la primera posició del campionat de la categoria de lluïment però que en categoria de punt lliures, a falta dels resultats oficials que farà públics la Federació en els pròxims dies, la colla Dolç Infern podria haver fet doblet aquesta temporada tot i fer una ajustada segona posició en aquesta categoria a Balaguer.
Pel que fa a la segona posició de lluïment hi ha un frec a frec entre la Colla Estol-Espigol d'Agramunt i la Colla Xalem de Bellvís que aquest any podria prendre-li la segona posició als agramuntins.
Així doncs Dolç Infern no deixa marge als seus competidors i s'endú el concurs de Balaguer, la Xalem de Bellvís segons, Estol-Espigol tercers. En punts lliures, ha estat Estol-Espigol qui s'ha endut la primera posició i que no li servirà per al campionat final, segons Dolç Infern, tercers Somni i quarts Guspira.
El concurs de Balaguer que tradicionalment aplegava la final del campionat de Catalunya i la final de les Terres de Ponent aquest any no ha estat així, ja que al coincidir amb aquest 9 de novembre es va creure oportú deixar que els sardanistes no viatgessin a Balaguer per poder votar en aquest procés participatiu. Tanmateix el concurs que s'havia de celebrar a la Plaça Mercadal s'ha hagut de traslladar als pavellons firals per culpa del mal temps i ha fet que les colles estiguessin uns mica estretes però que no n'han impedit la celebració. L'ACSTELL, entitat organitzadora del campionat celebra aquest any 40 anys i ha volgut fer un mosaic en forma de senyera gegant per commemorar aquest aniversari. També dues antigues colles, com la Estanyina d'Ivars d'Urgell i la Remenbrança s'ha volgut sumar en aquest concurs per celebrar aquests 40 anys de campionat.
No hi han faltat mostres en favor del dret a decidir i moltes colles hi han portat estelades i senyeres de forma reivindicativa.

Si voleu veure la classificació sencera de Balaguer, us podeu dirigir al web de sardalleida.org com també la classificació provisional del campionat. La classificació oficial és farà publica en els pròxims dies i es deixaran uns dies de marge per acceptar reclamacions de les colles i la cloenda final del campionat serà el pròxim 22 de novembre durant la Nit de la Sardana a Mollerussa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada