dimecres, 5 de març del 2014

Joan Carles Saltó:"es calcula una participació aproximada en els dos dies de 400 dansaires de colla"

Felip Vallejo

A una setmana i escaig de la celebració de la Cloenda del Campionat 2013, he demanat a Joan Carles Saltó, Vocal de l'Àrea de Joventut de la UCS, que  faci una valoració de l'esdeveniment, responent  a les següents preguntes:

       Ballada amb la Ciutat de Girona / Imatge: F. Vallejo
Quina valoració fas del cap de setmana?

La valoració en general es bona. Si valorem el detall de cada activitat en si, podriem dir que algunes han anat millor o han tingut una millor acollida que d'altres, però que ja contemplavem que pugues passar pel fet de fer tants actes paral·lels.


L'organització ha estat més complicada enguany , tenint en compte que l’any passat “jugaves a casa”....

Ha estat diferent, es evident, però realment és la que toca. El primer any vaig tindre la sort de que els meus companys sardanistes de Juneda creien en el projecte i si van volcar plenament, i esclar que el fet de la proximitat i de la complicitat amb la junta local ho va fer una mica més facil.

Sopar de Germanor / Imatge: Capital de la Sardana
3. Que ha significat el fet de lligar la cloenda amb la Capitalitat de la Sardana?

Realment no ha significat cap canvi d'estructura, doncs des dels inicis en que vam començar a definir aquesta nova cloenda, ja es va crear amb la idea de que formes part de la Capital de la Sardana, i el fet de fer-ho l'any passat va ser com una prova pilor, per veure si calia fer millores en el projecte inicial.

4. Quin grau d’implicació ha tingut la vila d’Arenys amb la cloenda?

Aquesta pregunta m'agrada molt, perquè des que hem fet el canvi de format de la Cloenda, molts sardanistes pensen que l'organitzem directament des de la junta de la UCS. M'agradaria remarcar que l'organització recau totalment en la junta del municipi que acull la cloenda i que des de l'Àrea de Juventut lo que fem es assesorar en la planificació, ajudar en la part de relacions amb les colles, facilitar les classificacions i els trofeus per a les diferents categories i ajudar en tot lo que des del municipi sens demani.

Correbars amb batucada / Imatge: Capital de la Sardana
5. Per acabar, podries donar xifres de la participació en els diferents actes?

Abans de posar les dades sobre la taula, voldria aclarir que les xifres de les que disposem des de la UCS son les dels sardanistes de colla, amb lo qual s'hauria d'afegir la participació de sardanistes dels voltants o la gent del municipi propiament.

A l'assamblea hi havien inscrites 56 persones.
A les primeres activitats, Rocodrom, Pintures i Orientació un centenar.
Al sopar vam passar dels 300 dansaires.
Les entregues de premis van anar de 130 als 230.
A les Festes hi havia casi 200.
A dormir al gimnas del col·legi 130.
Al Paintball i a les Tirolines casi 100.

En general es calcula una estimació aproximada entre els dos dies d'uns 400 dansaires de colla.

Moltes gràcies Joan Carles per respondre tan amablement a les meves preguntes i felicitats per aquest gran cap de setmana. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada