dimecres, 16 d’octubre de 2013

MANUEL MUÑOZ : "DESBANCAR LA COLLA TOC DE DANSA NO ERA TASCA FÀCIL"


 
MANUEL MUÑOZ, segon capdancer i cronista de la colla Sabadell
 
Des de la refundació de la Colla Sabadell el febrer del 2009, a cada nova temporada ens hem marcat sempre nous reptes que fessin créixer el nivell de la Colla. Un cop aconseguit el subcampionat l'any passat, per al 2013 només ens quedava un fita, guanyar el Campionat de Catalunya, però desbancar la Colla Toc de Dansa no era una tasca fàcil, els de Tarragona havien guanyat els dos últims Campionats d'una manera aclaparadora.
                                                                      
Per aconseguir aquesta nova fita teníem un nou fitxatge, el Josep Mª Martínez como entrenador de la Colla, que es pot dir sense cap dubte, que ell ha estat  una de les claus en el triomf final de la Sabadell.
El Campionat va començar al Poble Nou (Barcelona) amb un resultat favorable per a la Sabadell, superant a la Toc de Dansa per un escàs marge de puntuació, per a nosaltres més important que el resultat era el nivell que en poc temps havíem aconseguit , això era el que realment ens va donar esperances de cara al futur.
El següent concurs a Vic fou clau per el resultat final del Campionat, ja que la "Toc" va tenir la seva pitjor nit, quedant  classificada en tercer lloc, per sota de la Colla Roques Blaves de la Passió i de la Sabadell. A Vic es van esvair moltes de les seves opcions per aconseguir el triomf final. Tot i així encara quedaven moltes sardanes per ballar i res estava escrit.
A Vilanova i la Geltrú, els tarragonins i els vallesans cadascun van guanyar una sardana, però van ser els de la “Taca Verda” qui es van emportar el concurs.

Si hi havia un concurs al qual podíem tenir molt respecte, aquest era el de Tarragona, ja que la Sabadell després del període de vacances havia tingut molt poc temps per preparar-se, i tots ens recordaven, que precisament va ser l'any passat per aquestes dates, quan la Toc de Dansa va adquirir prou avantatge a la classificació, com per proclamar-se virtualment Campions al Concurs de Manlleu, per sort per als nostres interessos, es va repetir la història de Barcelona i Vilanova i la Geltrú, una sardana per a cada un i el concurs per a la Sabadell.
Ja era molt difícil que s'escapés aquest Campionat, però l'avantatge tampoc era com per fer tirar coets. A Cornellà de Llobregat els de la "Taca" guanyaríem el Campionat, si fèiem tan sols un segon en una de les sardanes, i el guió va ser el mateix de Barcelona, Vilanova i Tarragona, un primer i un segon donaven a la Sabadell el Concurs i el Campionat de Catalunya 2013.
Imatges: Colla Sabadell

1 comentari:

  1. Bona crònica, no podem oblidar que a sigut l'any, que havien més colles amb opció per assolir el campionat..

    ResponElimina