dijous, 30 de juny del 2016

Nova cita sardanista a l’Undàrius 2016

Aquest cap de semana es celebra la 3ª edició de l’Undàrius, el Festival de Cultura Popular de Girona

La colla Aires Gironins a l'Aplec de La Bisbal'16 / Font: Aires Gironins 
 
 
Girona viurà, entre el 1 i el 3 de juliol, amb el festival de cultura popular i tradicional de la ciutat, Undàrius. Durant aquests tres dies, la ciutat s’omplirà de concerts, correfocs, tallers, castells i balls, amb l’objectiu de posar en valor la cultura tradicional catalana.
 
El festival ha estat impulsat per l’Ajuntament de Girona juntament amb les entitats Escampillem, Adac, Amics de la Sardana Terranostra, Diables de l’Onyar, Fal·lera Gironina,  l’equip de cultura popular i tradicional de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona, i així fins a una quinzena d’entitats gironines. En els tres dies es podran seguir activitats de tot tipus: des de conferències i tallers fins a la part més lúdica, amb un calendari d’actes que es faran a diferents punts de la ciutat.
 
Des de la seva primera edició no ha faltat la cobla i la sardana. Així,  aquest any podrem gaudir d’una actuació de sardanaesportiva per la colla local Aires Gironins i d’una ballada popular de sardanes i balls vuitcentistes amb les cobles Contemporània i Rossinyolets.
 
AGENDA
1 de juliol, a partir de 2/4 de 9 del vespre a la Plaça dels Jurats 
MOSTRA DE GLOSA – cançó improvisada dels Països Catalans – amb Mateu ‘Xurí’, Maribel Servera, Ferriol Macip, Gemma Balagué, Laia Pedrol i Mireia Mena, acompanyats de Francesc Tomàs ‘Panxito’, Alba Tomàs i David de la Higuera (Mallorca-Catalunya)
–      LE BAL BROTTO-LOPEZ (Occitània)
–      CIAC BOUM (Peitau)
–      COLLA SARDANISTA AIRES GIRONINS DEL GEiEG (Catalunya)

2 de juliol, a partir de 7 del vespre a la Plaça de Sant Feliu
Sardanes I balls vuitcentistes, amb
–      COBLA CONTEMPORÀNIA (Catalunya)
–      COBLA ROSSINYOLETS (Catalunya)
–      i bastoners amb ELS PICOTS DEL FLUVIÀ (Catalunya)

 Consulta tota la programació a http://www.escampillem.cat/undarius/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada