diumenge, 18 d’octubre de 2015

POLÈMICA A MANLLEU

LA COLLA RIALLERA NO RECULL EL TROFEU DEL CONCURS I ES PENALITZADA AMB L'ÚLTIM LLOC A LES 3 SARDANES

CARLES PUIGFERRAT: "La raó va ser el desacord en la puntuació dels jurats".
 
L'ENCÍS QUEDA LIDER EN SOLITARI A MÉS DE 4 PUNTS DE LA CONTINUÏTAT, SEGONA CLASSIFICADA EN LA GENERAL 
 
 ELS VIGATANS HAVIEN OBTINGUT EL SEGON, QUART I TERCER LLOC EN LES 
CLASSIFICACIONS
 
Diumenge passat es va celebrar a Manlleu la 3ª jornada i penúltima de la Final B de grans.
Els que hem anat seguint les classificacions parcials dels jurats al llarg del campionat hem  pogut veure en moltes ocasions  la diferència de puntuacions que han rebut les colles en una mateixa sardana, ja sigui per una possible igualtat en el nivell d'aquestes com per una  diferència de criteris a l'hora de valorar-les, sobre tot en la franja central de la taula.
Manlleu no va ser cap excepció i per posar un exemple molt gràfic,  hem vist com a una colla els diferents jurats li donaven en la mateixa sardana el segon, el tercer, el quart i el cinqué lloc, fet bastant habitual. La conclusió vosaltres mateixos la podeu treure .......
 
Així, en desacord amb les classificacions obtingudes, segons m'ha explicat Carles Puigferrat, President del Grup Sardanista Riallera, van decidir no recollir el trofeu ofert per l'entitat organitzadora del concurs, totalment aliena a les classificacions obtingudes per les colles. 
 
Una decisió que ha comportat la penalització, establerta per la UCS, amb l'últim lloc a les tres sardanes. ..... "Va pesar més això que la sanció que el reglament del campionat de Catalunya preveu" ... I que l'ha fet baixar del 3er lloc al 5è de la classificació general d'aquest grup B.

 
Veiem ara la valoració  de dos dels 5 jurats que van puntuar les colles aquí a Manlleu:
"..... Penso que tenen tota la raó en el fons però no amb la forma, a mi em van agradar molt, tant que en certs moments els hagués posat un primer.
No entenc la decisió dels meus companys."
 
" ..... Una 1ª sardana genial. Vaig dubtar entre Encís i Riallera  ...... Finalment em vaig decantar per Encís. La 2ª i 3ª molt bé, però  tenien punts febles , més que les altres..... i, la cosa anava molt justeta amb les demés.
 
Podeu veure les classificacions parcials de cada jurat al web de la U.C.S, clicant  aquí

Per acabar, us deixo amb aquestes imatges del concurs:

Vídeos oferts per PiVer Watsit


  
EMOTIVA SARDANA DE GERMANOR EN RECORD DEL COMPANY
 SARDANISTA JORDI DEVESA COMADEVALL

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada