divendres, 24 d’abril de 2015

43 COLLES OMPLEN LA SALA GRENAT DEL PALAU DE CONGRESSOS DE PERPINYÀ

LA CAPITAL DEL ROSSELLÒ INAUGURA EL CAMPIONAT DE CATALUNYA 2015 AMB LA CATEGORIA ABSOLUTA I EL TERRITORIAL GIRONÍ 
 
Vista general del concurs/Imatge: Roger Marin

Les inclemències metereològiques finalment han obligat a traslladar el concurs al Palau de Congressos, molt a prop de l'emplaçament inicial, el Castellet.
Amb les dificultats que això comporta, afegides a les pròpies de l'organització, s'ha saldat però amb bona nota aquesta primera edició, després de dècades sense celebrar-se un concurs a la capital de la Catalunya Nord.
El fet de celebrar-se a l'altra banda del Pirineus, l'hora escollida,  son altres aspectes que tampoc han passat desapercebuts per les colles.

Genís Pigem, A.S.Continuitat: ".....Va ser una llàstima que la metereologia deslluís el recuperat concurs de Perpinyà ja que ens consta de l'enorme esforç, implicació i il.lusió per part de l'organització, roda de premsa dies previs al concurs, difusió als mitjans i a les xarxes socials i molta comunicació a les colles: allotjament, aparcament pels autocars, zona habilitada per dinar....."
"L'anècdota fou que el concurs es celebrés a les 15h, hora gens habitual. El motiu era perquè hi havia colles que havien de fer un llarg desplaçament i així se'ls permetia no llevar-se excessivament d'hora ni tornar massa tard a casa. Se n'hauria de prendre exemple".
Finalment, el concurs es va dur a terme al Palau de Congressos, on la calor era inevitable per la gran quantitat de colles participants així com de públic i acompanyants.

 Toni Valls, Colla Xàldiga: "..... En termes generals, valorem positivament el desplaçament de les colles a Perpinyà ja que creiem que, com a col·lectiu, cal donar una resposta decididament positiva a aquelles poblacions que tenen ganes de fer coses al voltant de la sardana. Pel que fa als aspectes més concrets del concurs, els canvis que implica el trasllat al pavelló dificulta molt la feina dels organitzadors i, per tant, es fa difícil de jutjar. Potser caldria replantejar l’hora i pensar si no seria més adient un dissabte a la nit..."

EN EL CAMPIONAT NACIONAL MARE NOSTRUM I VIOLETES DEL BOSC GUANYEN EN LES 3 SARDANES EN ELS SEUS RESPECTIUS GRUPS
 
Primera jornada del Campionat Nacional, amb la competició dels 2 grups de la categoria Gran.
En el grup A, amb les 6 millors colles de l'any passat,  Mare Nostrum s'ha imposar-se en les 3 sardanes, en el camí de posicionar-se directament a la Final A sense passar per la fase de repesca.
En segona posició quedà Tarragona Dansa, seguida de molt a prop per Mans Amigues.
La sorpresa de la jornada, la quarta i cinquena posició de Xàldiga .......

Toni Valls: ".... Els resultats, evidentment, no són els que ens agradarien però entren dins del que esperàvem del concurs. Vam arribar a Perpinyà amb quatre baixes, dues de les quals per lesions d’última hora, que ens van obligar a sortir a pista amb cinc parelles i amb ajudes. Arribàvem sense el qui interpreta ni el que reparteix habitualment, amb rotllanes completament improvisades.... i molt insegurs. Però els ànims hi són, les sensacions de la temporada en general són bones i malgrat que un mal concurs penalitza molt en aquest model de campionat, ens en sortirem!"

En el grup B,  Violetes del Bosc no ha decebut i s'ha endut els tres primers llocs de la taula.
El segon lloc ha estat per la Continuïtat, que ha superat en les 3 sardanes a la Claror de Goges. En els propers concursos veurem si es consolida aquest canvi de posicions.
Riallera, Dolç Infern i la recuperada Antaviana tancant la taula per aquest ordre.

 
 CLASSIFICACIONS


MANS AMIGUES LIDERA EL CAMPIONAT GIRONÍ AMB CLAROR DE GOGES I CONTINUITAT EMPATADES AL SEGON LLOC
 
EN JUVENILS, DEBUT DE LA COLLA ESTEL DE LES GAVARRES  ASSOLINT EL SEGON LLOC PER DARRERE DE MONTGRÍ 2000
 
Després d'anys de començar a Ripoll, el Campionat Gironí s'avançat tres setmanes per viure la seva primera jornada a la capital de la Catalunya Nord. Un campionat que com es tradicional acabarà a Girona l'1 de novembre.

CLASSIFICACIONS*  (*) font:Colles Sardanistes Comarques Gironines


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada