dissabte, 1 de juny del 2013

DEMÀ COMENÇA EL CAMPIONAT DE CATALUNYA PER ALS DANSAIRES MÉS GRANS

ENGUANY S'INCORPORA A LA COMPETICIÓ NACIONAL LA COLLA DE PUIG-REIG JOVENTUT SARDANISTA
 
EL BARRI BARCELONÍ DEL POBLE NOU OBRE EL CALENDARI EN AQUESTA CATEGORIA I TANCA EL CAMPIONAT TERRITORIAL DE LA CIUTAT

El concurs del d'El Poble Nou obre demà el Campionat de Catalunya en la categoria de veterans. Seran 5 concursos on les 6 colles inscrites enguany lluitaran pel títol nacional. Seguiran en el calendari les ciutats de  Vic, el 6 de juliol, Vilanova i la Geltrú el 13 del mateix mes, Tarragona, el 15 de setembre, i tancarà el certamen Cornellà de Llobregat, el  6 d'octubre.
 
Repeteixen les colles Toc de Dansa, vigent campiona, Sabadell, Roques Blaves, Ressò i Dansaires de Maig, i s'afageix Joventut Sardanista, una veterana colla de la vila de Puig-Reig. Un any més, destaca l'absència de colles de les demarcacions de Lleida i Girona.

Roques Blaves d'Esparreguera
Ressò de Sabadell
Joventut Sardanista de Puig-Reig
Sabadell de Sabadell
Dansaires de Maig de Barcelona
Toc de Dansa de Tarragona



Mª Àngels Salip, responsable de la secció de sardanes del GEiEG i de la colla Aires Gironins, campiona 2012 del campionat gironí: "...en data de 31 de gener, en que es tancaven les inscripcions al campionat, no tenia els suficients efectius a la colla per afrontar el campionat amb garanties. Això junt amb un calendari no gaire favorable per a nosaltres, ens va fer pendre la decisió de no participar, amb ganes que l'any vinent ho poguem fer".

COLLA JOVENTUT SARDANISTA
Concurs de Berga 2012 amb la colla Joventut Sardanista a primer terme
-imatge:F. Vallejo-
Nascuda l'any 1957 i segons m'explica l'Arbert Boj, responsable actual de la colla, per manca de dansaires va deixar la seva activitat 25 anys després. L'any 2006, en el marc del seu 50è aniversari, es refà la colla amb el retrobament dels antics dansaires i torna a l'activitat com a colla lliure. 7 anys després decideixen  participar a les competicions oficials, tant a nivell territorial, com nacional. Albert Boj:"... estem molt il.lusionats. Hem fet unes bones classificions als concursos que hem participat fins ara i això  fa que estiguem força animats...". 


ÚLTIMA JORNADA DEL CAMPIONAT DE BARCELONA
En la categoria absoluta es presenta força interessant ja que no està res decidit entre el primer  i el segon lloc i entre el tercer i el quart. Les dos primeres places semblen reservades per les colles Violetes del Bosc i Mare Nostrum, i per a la tercera veurem el desenllaç de la pugna entre Maig i Xàldiga.
 
En veterans el campionat ja no se li escapa a Dansaires de Maig per davant de Sempre Laietans, i en les categories aleví i infantil, la participació única en les dues categories, dona automaticament el títol a  les colles Xamosa i Petits Laietans, respectivament.

I D'AQUÍ UNS INSTANTS,  EL CONCURS D'AGRAMUNT
No vull tancar aquesta crònica sense fer una referència al concurs que està a punt de començar a la vila d'Agramunt.

Tercera jornada del Campionat de la Terra Ferma i que enguany s'emmarca dins la Mostra de Vins i Caves de Proximitat D-Vins que se celebra al llarg de tot el dia d'avui.
Destaca la participació fora de la pròpia competició dels alumnes del Saltem i Ballem  de les escoles: 
Mare de Déu del Socórs d'Agramunt, Macià Companys d'Agramunt i Santa Maria de les Franqueses de Balaguer, que ballaran al costat de les 11 colles participants.
 
 




 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada