dijous, 14 de març del 2013

ENLLESTIT EL CAMPIONAT DE CATALUNYA 2013


VA SER PRESENTAT DISSABTE EN EL DECURS DE L'ASSEMBLEA DE LA UCS

COMENÇARÀ EL 12 DE MAIG EN CATEGORIA GRAN EN UNA DOBLE JORNADA A LLEIDA I SABADELL

Felip Vallejo

La primera  novetat la trobem en la categoria absoluta, que enguany compta amb 13 colles participants. Aquest augment ha propiciat la reestructuració de  la competició en 2 grups inicials que lluitaran per assolir  un lloc a la Final A, i poder proclamar-se campiona de Catalunya.
Així, segons la classificació de l'any passat, les 13 colles s'han dividit en dos grups, A i B, de 7 i 6 colles respectivament. Després de ballar dos concursos,  les dues primeres es classificaran directament a la Final A i les dues últimes a la Final B. La resta de colles ballarà un concurs de repesca en que només les 3 primeres es classificaran per la Final A. En aquesta  fase final els dos grups ballaran 4 concursos, finalitzant el campionat a la ciutat de Balaguer el 10 de novembre.
 
Pel que fa a les colles, repeteixen Blanca Espurna, Dolç Infern, Encís, Mans Amigues, Mare Nostrum, Mirant al Cel, Riallera,Tarragona Dansa i Violetes del Bosc i deixa el campionat  la colla Maig. Les noves  incorporacions, són: 
 
COLLA CONTINUÏTAT,Torroella de Montgrí
"Participant al Campionat de Catalunya 2013, la Continuïtat del Montgrí busca nous reptes i motivacions. Al territorial gironí la colla s'ha quedat estancada al 3er lloc en les 2 darreres temporades. Han sigut els propis dansaires qui han proposat retornar al Campionat de Catalunya, després de 3 anys d'absència, per coincidir amb altres colles de Catalunya i tenir nous reptes i motivacions i, com a conseqüència, una major exigència als assaigs i concursos i compromís de tots els dansaires.
Òbviament, esperem una temporada molt emocionant amb la participació de més colles que en els anys anteriors, amb debutants a la categoria així com aquelles que pugen de la categoria juvenil."
Jaume Nonell, entrenador
Genís Pigem, cap de colla
 
COLLA ANTAVIANA, Tordera
"Aquest any hem decidit que la colla Antaviana torni al campionat gran degut al pas inevitable del temps. Els components de la colla juvenil Antaviana jove que ha vingut ballant els darrers anys s’han fet grans, i alguns d’ells ja passen de l’edat, amb la qual cosa el més lògic era continuar però canviant de categoria.
Els components de la colla tenen moltes il·lusions dipositades en aquest pas, estan molt motivats i tot i ser conscients que al principi hauran de picar molta pedra i que estan en inferioritat respecte a la majoria de colles que porten molts anys ballant i amb gent molt experimentada, volen que a mesura que vagi passant el temps la colla torni a ser una de les punteres del panorama sardanista."
Enric Lleonart, entrenador
 
COLLA ESTOL-ESPÍGOL, Agramunt
Ja fa temps que ens voltava pel cap la idea de participar al Campionat de Catalunya. Feia potser un parell d’anys que en volíem formar part, però la situació de la colla no era la idònia. Teníem massa poc efectius. Amb la incorporació d’alguns dansaires fa poc més d’un any, hem pogut solucionar en part aquest dèficit, i ens hem decidit a fer el pas endavant. Ara creiem que tenim la suficient estabilitat com per poder afrontar un any ple de concursos, i és que amb els del Campionat de Lleida, segurament sumarem cap als 20 concursos en un any. 

En tenim tots moltes ganes, estem il·lusionats, però sabem que competim amb colles de molt nivell, de gran qualitat i experiència, i que dediquen molt temps a l’assaig. És per això que aquest any el nostre objectiu és: externament intentar fer el millor paper possible, i internament buscar alguna cosa nova que ens ajudi en la motivació de tot el grup.
 
Fa ja unes setmanes que estem assajant amb moltes ganes, per intentar millorar molts aspectes que hem de polir, perquè tot i que som conscients dels nostres handicaps, ens agradaria treure el millor resultat possible en la classificació. Sabem però, que una obsessió en l’assaig pot portar a l’esgotament de la colla, i per això cal apretar però no ofegar, ja que l’experiència en moltes altres colles del passat ens mostra que si el nivell d’exigència és altíssim, es córrer el risc de la desintegració de la colla. Intentarem gestionar bé aquest punt i veurem que ens depara el futur, que de fet, ja tenim ganes que arribi!”
Jordi Llorens, capdanser
 
COLLA XÀLDIGA, Barcelona
"Enguany la colla Xàldiga del Grup Sardanista Maig debuta al Campionat de Catalunya com a colla gran. Per els seus components es un repte molt important, ja que agafen el relleu de la colla Maig que desgraciadament no seguirà competint al campionat. Motius del per que no competirà? El gruix de la colla vol agafar-se unes vacances, les ultimes temporades han estat molt dures i crec que s’ho mereixen, de tota manera seguiran competien en el territorial de Barcelona Ciutat i en alguns concursos lliures. Esperem que el proper any puguem celebrar el 50è aniversari seguit de competició amb la colla que dona nom al Grup.

De tota manera la continuïtat la tenim tal com he dit abans amb l’ingrés a la categoria de colles grans a la actual campiona de lluïment, punts lliures i revesses Juvenil, i per tant colla completa. La colla Xàldiga, formada per dansaires de 15 a 20 anys, la majoria d’ells que ja han ballat junts des de alevins i infantils, és una colla que puja de categoria amb molta il·lusió de poder demostrar la força que pot tenir una colla de gent jove que ballant ho dona tot."
Enric Capdevila, Grup Sardanista Maig

COLLES JUVENILS, INFANTILS I ALEVINS
Amb 3 colles juvenils, 5 infantils i 7 alevins   es manté la mateixa estructura de campionat que en els últims anys.
Repeteixen Cabirols, Montgrí 2000 i Somni en juvenils i Guspira, Petits Galzeran, Petita Tarragona Dansa en infantils. A més, s'incorporen  Estel de les Gavarres i Petits Laietans, les dues també infantils. Aquestes són les colles que lluitaran enguany per assolir els respectius campionats al llarg de quatre concursos. Obrirà el calendari Sitges, el 29 de setembre i seguiran Cornellà, Terrassa i Valls, el 17 de novembre.

Aquest últim també acollirà el campionat aleví que tornarà a ser de concurs únic, amb 7 colles inscrites en aquest moment. Escarlata, Montgrí mini, Quitxalla Galzeran, Trapelles, Xamosa i  Xerinola repetiran, s'afageix a la competició la colla Il.lusions. 

CATEGORIA DE VETERANS
Enguany s'incorpora a   la competició la colla de Puigreig Juventut Sardanista. Així el campionat queda constituit amb 6 colles que s'enfrontaran en 5 concursos  de juny a octubre. El barri barceloní d'El Poble Nou Obrirà el calendari el 2 de juny, seguit de Vic i Vilanova i la Geltrú el juliol, Tarragona al setembre i tancarà Cornellà el  6 d'octubre.

Podeu veure tots els calendaris i les colles participants clicant aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada