dilluns, 28 de gener de 2013

ENTREVISTA A SANDRA GRAUPERA, CAP DE L'ÀREA DE CAMPIONAT DE LA UCS

Dissabte es va dur a terme la primera reunió amb les colles per definir el Campionat de Catalunya 2013, la segona temporada en que  Sandra Graupera està al capdavant de l'Àrea de Campionat.
A continuació podeu llegir l'entrevista feta aquest mateix cap de setmana en motiu d'aquesta trobada.

Felip Vallejo


SANDRA GRAUPERA / Cap de l'Àrea de Campionat de la Unió de Colles Sardanistes

 

 

 


En primer lloc, com ha anat aquesta primera temporada al capdavant de l’Àrea de Campionat?
Millor del que m’esperava. Era tota una novetat, tot i que fa anys que estic al món de les colles. És veure-ho des de l’altre cantó. També hi fa que ja hi havia un bon equip que ha continuat i tenen molta experiència. 
 
Quina valoració  fas dels diferents campionats?
Cadascun és un món apart. Els alevins, difícil, moltes colles i un sol concurs.
Els infantils, han anat agafant experiència. I sobretot amb el repartiment, s’han adonat del que pot passar si t’equivoques.
Els juvenils, no sabria com definir-lo, difícil, però sobre el paper fàcil alhora. El més complicat de definir.
Els grans, tot i tenir un començament que ningú se l’esperava ha sigut emocionant fins a la final de Balaguer. I no només al capdavant de la classificació. Diferents llocs arribaven a la final sense estar clars.
I els veterans, han capgirat quasi tota la classificació que van obtenir en el primer concurs, o sigui, que el més emocionant de tots.
 
Aquest dissabte van començar les reunions amb les colles per la nova temporada. Sembla ser que  podrien augmentar el nombre de colles grans ………
Si, això sembla. La colla Estol-Espígol d’Agramunt s’ha inscrit per primer cop al Campionat i les colles Xàldiga i Antaviana Jove, han passat a gran. La primera conservant el nom i la segona passa a ser l’Antaviana, que es recupera en aquesta categoria després d’anys de no participar-hi.
També hi ha una quarta colla que està pendent de decidir si entren o no en aquest campionat 2013. 

Si no m’equivoco però, una de les colles històriques de la competició com és la Maig no hi serà aquest any     ……
Doncs, inicialment van fer la inscripció, però finalment la seva participació en el campionat d’enguany no serà possible. 

Amb aquestes dades, estan previstos canvis importants en l’estructura? Com podria quedar finalment el calendari?
Si, hi haurà canvis. Al haver-hi aquesta entrada de noves colles, l’estructura del campionat gran l’hem variat una mica, passant a fer-la amb dos grups.
 
L’estructura del campionat infantil i juvenil sembla força consolidada, quines perspectives de colles hi ha?
El nombre de colles en aquestes categories es manté, per tant, com que el campionat va funcionant es continuarà amb la mateixa estructura. L’únic que els pot canviar és la participació en algun concurs.


Parlem dels més menuts, quin nombre de colles preveus que s’hi poden apuntar al campionat aleví?
És difícil de preveure. Mai saps quantes colles tindràs  fins que no tanques inscripcions definitivament.
……  després de l’experiència de l’any passat, amb 11 colles competint a la vegada, caldria pensar en un nou format ?
Això és el que s’ha comentat inicialment en junta i després a la reunió amb les colles. Si finalment hi ha tantes colles, s’ha plantejat de fer una semifinal, per tal de que a la final no n’hi hagi tantes competint alhora i facilitem també una mica la feina del jurat. 

En el campionat de veterans, una mancança que hi havia era la falta de colles provinents de totes les demarcacions territorials. Enguany podrem gaudir d’una representació de les colles de cada una d’elles?
No, els veterans continuaran els mateixos però amb una colla més, però que és del territorial de Barcelona comarques, per tant, si no arriba cap inscripció d’última hora, enguany tampoc tindrem representació de totes les territorials. 

El cos de jurats és una part fonamental del campionat, podries explicar el criteri que es segueix per seleccionar-lo?
El jurat el selecciona una persona aliena a la junta i a les colles, però que té experiència. Té un llistat amb els jurats que han participat altres anys i s’hi afegeixen els que les colles proposen en el fulls d’inscripció.
S’intenten buscar una mica per la demarcació on es fa el campionat perquè ningú en quedi exclòs. Tot i que a vegades és difícil, perquè hi ha jurats que segons quines categories no volen fer-ne i això complica una mica el fet de poder trobar-ne. 

Per acabar,  creus necessari plantejar el debat de la reforma dels concursos?
Un debat poder no, però segur que hi ha coses a canviar en alguns concursos. Si s’observen des de l’Àrea de Campionat o des de la UCS, s’intenta parlar amb l’organitzador i intentem que es millorin.
Si hi ha algun tema molt difícil, o que no se’n pot parlar, intentem trobar-hi solucions,  tot i que a vegades és molt difícil. 

Gràcies Sandra per aquesta estona que ens has dedicat.
Bon Campionat! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada